Ta det lugnt och tänk ergonomiskt

Jobbar du med ett yrke där det är stressigt, många tunga lyft och springande bort och fram? Då är det nog bra att tänka om lite, att stressa och att jobba på ett sätt som inte är ergonomiskt kan slita ut dig och det i förtid. Många människor jobbar på idag som om det inte fanns en morgondag. Jag känner många som jobbar på lager, där de inte har tillgång till staplare, lyftbord eller andra saker. De har ofta ont och sjukskriver sig då och då. Det är bättre satsa på staplare från Morework.se eller andra saker så att man orkar.

Alla bör tänka ergonomiskt

Oavsett vilket yrke man än jobbar i, så är det bra att tänka på ergonomin. Man ska ha en bra arbetsställning eller arbetsätt oavsett om man sitter vid en dator, jobbar på ett lager eller är inom sjukvården. Som tur är så finns det idag tillgång till ergonomiska hjälpmedel. Sedan är det allt fler som är mer och mer medvetna om riskerna att jobba på ett oergonomiskt sätt. Det leder till förslitningsskador och förtidspensioneringar med mera. Många arbetsplatser idag har därför sett till så att deras anställda har tillgång till olika hjälpmedel.

Kräv ergonomi

Om du jobbar på ett ställe där de inte har tänkt på det ergonomiska så har du i de flesta fall rätt att kräva det! Om inte annat så är det inte bara bra för dig utan även för din chef, som slipper få sjukskrivna anställda. 

17 Jun 2018