Smart skydd mot solen

Även om många av oss älskar att vara i solen och vill att det ska vara många soliga dagar, framför allt om sommaren, så finns det tillfällen och platser där det passar bättre med skugga. Idag finns det många olika lösningar på solskydd, för olika ändamål. Ute är det vanligt med parasoller, terrassmarkiser med mera. För fönster finns det persienner samt olika varianter av fönstermarkiser. En bra variant av markis för fönster, det är en så kallad vertikalmarkis. Vill du göra din sådan markis lite smartare, så kan du det med hjälp av Somfy. Du kan då med hjälp av smart uppkoppling styra den på ett bra sätt. Det med din smartphone!

Vilken vertikalmarkis passar dig?

Det finns lite olika varianter av vertikalmarkiser. En av dem kallas även för screenmarkis. Den har då en fast sidostyrning. Men den finns även med en spänd stålvajer som styrning för väven. Denna modell passar oftast bäst på de hus med höga höjder, så som en lägenhetsfastighet.

En annan variant är den som kallas för zip-screen. Den har som en slags drakedja på båda sidor. Den ser till att väven alltid är sträckt på rätt sätt.

Koppla upp dig med Somfy

Via Somfy kan du få ett smartare hem. Du kan inte bara styra dina markiser med telefonen, utan även annat. Bland annat smart belysning, säkerheten i hemmet, samt att den är kompatibel med flera olika system. 

10 Aug 2022