Slipp stressen - Sälj fakturorna

Tycker du att livet som företagare är stressigt? Man ska hålla koll på leveranstider, nya produkter, avtal med banken, IT-systemen, försäljningssiffrorna, budgeten, likviditeten, utställda fakturor och mycket mer.

Ta det lugnt. Genom att sälja dina fakturor slipper du iallfall att själv hålla koll på att kunderna betalar i tid och slippa stressen och oron över att fakturorna inte ska bli betalda. Factoringbolaget gör detta åt dig och mot en liten avgift tar de hela kreditrisken.  Dessutom får du bättre likviditet eftersom du inte behöver vänta på pengarna när du har ställt ut en faktura.

Problemet med arga kunder löser de dock inte, men nu får du iallafall lite mer tid över till att se till att kunderna är nöjda och att de får sina varor i tid.

Det kostar inte mycket att sälja fakturorna i förhållande till vad du sparar in i tid och likviditet. Och framförallt i mindre oro. Om du har en stor kund som inte betalar i tid kan det rubba hela företagets likviditet eftersom du ju räknar med att få in pengarna i tid. Och oron i maggropen över att de har drabbats av konkurs eller helt enkelt är oseriösa och inte tänkt betala slipper man också. 

Factoringbolaget har system för att beräkna kreditvärdighet och då de har så många kunder så sprids risken ut så att en kund som inte betalar inte påverkar så mycket eftersom det finns en mängd andra som betalar efter ett antal påminnelser och som då betalar ränta och påminnelseavgifter för detta.

 

4 Dec 2016