RUT-avdraget har höjts

En bra grej som skedde nu i januari 2021 var att man höjde RUT-avdraget. Från att tidigare varit 50 000 kronor per person och år, så är det nu 75 000 per person och år som gäller. I samband med detta så blev det även fler tjänster man får använda det på. Man kan fortfarande anlita en städfirma om man vill ha en flyttstäd Falun, men numera kan man även göra avdrag för andra tjänster. Det är fyra nya tjänster som nu går att göra RUT-avdrag för. 

Fyra nya tjänster att göra avdrag för

De tjänster man fått göra avdrag för innan är kvar, men det har tillkkommit fyra nya. Det är bland annat kläder och hemtextilier hos kemtvätt. Sedan kan man även få hjälp med att montera möbler, möblering och förflyttning av möbler i din bostad. Den tredje tjänsten du nu kan göra avdrag för, det är kostnader för att transportera bohag för återanvändning, till exempelvis andrahandsbutiker och loppmarknader, samt transport av bohag till och från magasinering. Den fjärde tjänsten som numera ingår är om du har behov av enklare tillsyn av bostaden då du är bortrest. Du kan få rutavdrag för att någon till exempel vattnar dina blommor, tar hand om posten eller ser till fritidshuset när det står tomt.

Tänk på att rut- och rotavdraget slås ihop och att du sammanlagt får göra avdrag för max 75 000 kronor per år, från och med 1 januari 2021.

9 Mar 2021