Olika typer av massage

Att ta det lugnt och njuta av massage är inte fel ibland att göra. Det finns många olika sorters massage att välja mellan som utförs olika. Dock brukar alla innefatta att man ligger på en massagebänk. Massage har utförts i flera tusen år och i olka länder och kulturer. Utöver att ha massagebänk gemensamt så har de flesta metoder även det gemensamt att de består av beröring av huden för att framkalla avslappning.

Massagemetoder

En av de mest vanliga massagerna i Sverige är just klassisk svensk massage. Den kom till på 1800-talet och detta är den mest kända massagen av dem alla. Per Henrik Ling är den person som ligger bakom denna massage.

En annan typ av massage är aromamassage. Det är en massage med eteriska oljor som gör dig avslappnad. Man har olika dofter för olika saker så som lavendel mot stress eller rosmarin mot spända muskler.

Thaimassage är det många som tycker om att boka. Detta är en massage som har sina rötter från Indien, Tibet och Kina ungefär 2500 år tillbaka i tiden.

En annan asiatiskt massage är Shiatsu som är en massage från Japan. Den är en blandning mellan akupressur och healing. Denna massage utförs utanpå kläderna. 

Energimassage är även det en metod som har ursprung i Japan. Man försöker stimulera energiflödet genom att trycka på vissa bestämda punkter

Hot Stone massage är inspirerad av asiatisk medicin. Den passar för personer som inte klarar av djupgående massage. Man använder oljor med doft ihop med varma polerade stenar.

15 Dec 2020