Funderar du på solceller?

Något som har kommit att bli allt vanligare att se på hustaken, det är solcellspaneler. Det är rätt smart att satsa på det för att få billigare el. Grejen med el är ju att det kostar ju rätt mycket och det senaste har ju elpriserna exploderat. Det gör att det nu mer än någonsin kan vara helt rätt att satsa på att installera solceller på ditt tak.

Satsa på en bra inverter

När du ska koppla in solceller, så har du oftast behov av en inverter eller växelriktare, läs mer här. Växelriktaren är den komponent i ett solcellssystem som gör om likspänningen från solcellerna till växelspänning 230v. Du bör se till så att du köper en som har en hög verkningsgrad och kvalitet.

Producera egen el

När man har solceller så produceras elen tack vare solen och kan användas direkt. Det är dock bra att kanske satsa på ett så kallat solcellsbatteri. För med ett sådant kan du spara el du inte gör åt. 

Att kunna skapa egen el och slippa att vara helt beroende av ett elbolag, det är inte fel. Det kan minska dina kostnader en hel del. Visst kan det kosta en slant att installera solceller, men det tjänar du in på framöver.

Det bästa är att vända dig till ett bra företag som sysslar med solceller, så att du får rätt sort samt även kan få hjälp med att installera dem.

8 Apr 2022