Bra förrätt som passar för olika tillfällen

Vid många tillfällen kan det vara trevligt att laga en trerätters middag. Då är det ju bra att ha en god förrätt, en huvudrätt samt en efterätt. Det kan vara bra att se till så att de passar ihop med. En mycket god förrätt, som passar för extra lyx, det är en löjromstoast. Klicka här för löjrom priser. Nedan har du ett bra recept på hur du gör denna toast.

Är det så att det finns någon i sällskapet som inte äter fisk och skaldjur och därmed inte heller löjrom, så kan du göra en annan toast, även den får du recept på nedan.

Löjromstoast

Ingredienser

4 portioner

  • 1 rödlök
  • 1/2 citron
  • 4 formbrödsskivor
  • 25 g smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 - 150 g löjrom

Till garnering

  • 1/2 kruka dill
  • svartpeppar från kvarnen

Gör så här

Skala och hacka löken mycket fint.

Skär citronen i 4 klyftor (för 4 port).

Skär bort kanterna på brödet och stek det gyllenbrunt i smöret.

Lägg lök, crème fraiche, löjrom och citron i fina högar på tallrikar. Garnera med dill och några drag med svartpepparkvarnen på löjrommen.

Lägg de varma brödskivorna på tallrikarna och servera direkt.

Toast Lingström

Ingredienser

4 port

  • 3 msk smör, osaltat
  • 8 skivor formbröd, vitt
  • vitpeppar
  • salt
  • 1 msk pepparrot
  • 2 msk gräslök
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 150 g rökt skinka

Gör så här


Strimla skinkan och blanda den med crème fraiche, majonnäs, gräslök och pepparrot, men spara lite av pepparroten till dekorering.


Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

Stansa ut 8 rundlar av formfranskan och stek dem i smör.

Fördela sedan röran på fyra av toastskivorna och lägg de andra ovanpå som lock. Dekorera med riven pepparrot på toppen.

25 Oct 2022