Vid många tillfällen kan det vara trevligt att laga en trerätters middag. Då är det ju bra att ha en god förrätt, en huvudrätt samt en efterätt. Det kan vara bra att se till så att de passar ihop med. En mycket god förrätt, som passar för extra lyx, det är en löjromstoast. Klicka här för löjrom priser. Nedan har du ett bra recept på hur du gör denna toast.
Är det så att det finns någon i sällskapet som inte äter fisk och skaldjur och därmed inte heller löjrom, så kan du göra en annan toast, även den får du recept på nedan.
Löjromstoast
Ingredienser
4 portioner
- 1 rödlök
- 1/2 citron
- 4 formbrödsskivor
- 25 g smör
- 1 dl crème fraiche
- 100 - 150 g löjrom
Till garnering
- 1/2 kruka dill
- svartpeppar från kvarnen
Gör så här
Skala och hacka löken mycket fint.
Skär citronen i 4 klyftor (för 4 port).
Skär bort kanterna på brödet och stek det gyllenbrunt i smöret.
Lägg lök, crème fraiche, löjrom och citron i fina högar på tallrikar. Garnera med dill och några drag med svartpepparkvarnen på löjrommen.
Lägg de varma brödskivorna på tallrikarna och servera direkt.
Toast Lingström
Ingredienser
4 port
- 3 msk smör, osaltat
- 8 skivor formbröd, vitt
- vitpeppar
- salt
- 1 msk pepparrot
- 2 msk gräslök
- 1/2 dl majonnäs
- 1 dl crème fraîche
- 150 g rökt skinka
Gör så här
Strimla skinkan och blanda den med crème fraiche, majonnäs, gräslök och pepparrot, men spara lite av pepparroten till dekorering.
Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Stansa ut 8 rundlar av formfranskan och stek dem i smör.
Fördela sedan röran på fyra av toastskivorna och lägg de andra ovanpå som lock. Dekorera med riven pepparrot på toppen.
Andra inlägg
- Säkerhetsprylar och hjälpmedel för skolor och vårdinrättningar
- Vad händer om ingen hämtar soporna?
- Solceller – Framtidens energi
- Språk och översättning i den globaliserade samtiden
- Stressfri festfix
- Rena och väldoftande miljöer gör under för vårt välbefinnande
- Harmoni i flyttkaoset
- Att välja karriär
- Hur skräddarsydda IT-lösningar kan göra skillnad
- CBD-olja för hälsa och välbefinnande