Är det dags för julstädning?

Att göra det fint inför jul, det brukar ju även omfatta att man gör en så kallad julstädning. Alltså att man storstädar. Det kan ju kännas jobbigt att hinna med, då det även är en massa annat inför julen som ska hinnas med. Det ska köpas julklappar, laga all julmat och pynta. Men det går att få en lugn och fin julstädning, genom att använda dig av våra tips!

Så får du en skönare julstädning

Se till att vara ute i god tid. Var inte ute i sista stund, vare sig med städningen eller att köpa klappar. Dela upp städningen mellan er om ni är två. Se även till att använda er av rätt redskap, det är roligare att städa då! Sen är det bra att se till att "städa rätt". Lägg fokus på alla områden som syns först. Köket, badrummet och hallen är där folk uppehåller sig mest. Samt vardagsrummet. Har du redan hemstädning? Kolla av med dem om de kan komma och göra en extra julstädning/storstädning. Annars, varför inte boka hemstäd som en julklapp till dig själv?

Om ni städar själva, se till att även engagera barnen i det! Sedan, se till att alltid städa uppifrån och ner! Sätt på en bra spellista med juliga låtar eller annat ni gillar!

Belöna er sedan efter avklarad städning med att njuta av en god skinkmacka, eller lite knäck och annat gott, samt njut av en jul, med ett städat hem.

8 Dec 2021